‘Samsungs softwarefocus komt te laat’

Dit artikel delen:

Samsung gaat zich meer concentreren op software. Nogal wiedes, nogal laat. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Elektronicareus Samsung gaat zich voor zijn consumentenbusiness meer richten op software. Het verleggen van de focus op hardware naar één op software is niet nieuw voor de Zuid-Koreaanse gigant. Maar nu is het Samsung menens. (En dat is niet ingegeven door het vlammende hardwaredebacle van zijn Galaxy Note 7 phablet, waarvan de impact toch mild lijkt te zijn.) De (voornaamste) impuls voor Samsungs serieuze softwarefocus is de eenheidsworst van de Android-wereld.

Het mobiele besturingssysteem van Google en diens Android-partners is niet langer de enige universele factor. In de praktijk zetten toestelmakers als Samsung wel eigen toevoegingen op hun smartphones en tablets. Maar de grote onderscheidende factor was toch wel hun hardware. Alleen erodeert dat onderscheidende vermogen door de aanhoudende ontwikkeling en prijsverlaging van technologische componenten. Goedkopere toestellen kunnen kwalitatief ook goed zijn en integratie van componenten verkleint de mogelijke toesteldiversificatie. Uiterlijk en software zijn dus belangrijker, dan de innerlijke hardware. Samsung komt hier wel laat achter. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Laten ze voor telefoons eerst eens updates blijven leveren gedurende de hele te verwachten levensduur van een apparaat.
Nu koop je een toestel en na 2 maanden stoppen de updates al.........

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-24T07:42:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.