‘Smeergeldaffaire Google besmeurt Nederland’

De smeergeldaffaire rond Google’s vorige datacenter in Eemshaven raakt heel Nederland. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Justitie in Nederland en in de Verenigde Staten zijn elk bezig met een omkopingsaffaire rond een voormalige Google-directeur. De topman zou in meerdere gevallen smeergeld hebben aangenomen, onder meer voor de vestiging van Google’s datacenter in Nederland. Het gaat hierbij niet om het gloednieuwe datacenter in Eemshaven dat komende maand wordt geopend, maar om een bestaande faciliteit waar Google eerder gebruik van heeft gemaakt.

Terwijl de Amerikaanse internetreus nu stelt dat het een slachtoffer is in deze zaak, is er nog een grote gedupeerde. De steekpenningenzaak werpt een smet op Nederland als gunstig land voor (het doen van) datacenter- en cloudzaken. De schijn kan namelijk ontstaan dat Nederland ondanks de gunstige infrastructuur en andere ict-voorzieningen toch smeergeld nodig heeft om aantrekkelijk te zijn. Deze corruptiezaak is een serieuze smet voor Nederland. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Geen verrassing.
Er gebeuren nog veel ergere dingen waar veel mensen van weten maar te bang zijn om hun mond open te doen.

Er gebeuren nog veel meer (en mogelijk veel ergere) dingen in het geheim, waar niemand iets van weet, behalve "de daders"!

Er gebeuren ook erge (kostbare, verspillende, ...) dingen die niet geheim zijn, maar door een democratisch aan de macht gekomen president / minister / wethouder / ... wordt uitgevoerd, ook al bestaat er 0 draagvlak voor in de samenleving.

Omkoping en corruptie is niet voorbehouden aan bananenrepublieken en niets ontziende multinationals, alleen bij ons verwacht je het niet. Wij grossieren doorgaans vooral in democratisch genomen verkeerde beslissingen... Wat is erger?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-28T08:08:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.