‘Android-encryptie loopt achter op iOS-encryptie’

Dit artikel delen:
Encryptie

Android N heeft verbeterde encryptie, maar loopt nog altijd achter op iOS. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De huidige N-versie (Nougat) van Android heeft ingebouwde encryptie die op vele vlakken is uitgebreid. Google heeft onder meer verfijning doorgevoerd die neerkomt op versleuteling voor verschillende rollen, van apps dus. Voorgaande Android-versies vertrouwden nog op het ‘brutere’ full-disk encryption.

Dit is in de ogen van crypto-expert Matthew Green, professor aan de Johns Hopkins University, prima voor pc’s maar niet voor smartphones. Die mobiele apparaten zijn namelijk geen mini-pc’s, schrijft hij in een uitgebreide analyse. Zo is er het feit dat smartphones haast nooit echt uitgezet of gereboot worden. Na uitgebreide analyse concludeert Green dat Android nu in 2016 zijn encryptie nog niet eens op het niveau van iOS in 2010 heeft. Hij vindt dat jammer en zorgwekkend. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De stelling is waar, daar hoeven we niet over te discussieren.

Wat alles nog erger maakt, is dat vrijwel alle toestellen met Android, muv de Google toestellen, met een verouderde Android versie worden verkocht. De goedkope Android toestellen worden zelfs met een antieke Android versie verkocht.

En als je dacht dat het niet erger kon: dure toestellen krijgen maximaal 1,5 jaar support van de leverancier (minder support is ook mogelijk), en goedkope toestellen moeten het doen met de meegeleverde Android versie.

Tip: als je geen geld (over) hebt voor een dure telefoon, koop dan een Microsoft Lumia of een tweedehands iPhone, dan ga je in ieder geval veilig het internet op!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-29T07:56:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.