‘Software wordt de motor voor elk bedrijf’

Kawasaki

Software slokt de wereld op: elk bedrijf wordt een softwarebedrijf. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De trend van software-defined geldt niet alleen voor ict-zaken als servers, storage, netwerken en datacenters. Op een metaniveau is het ook van toepassing op organisaties. In wezen wordt elk bedrijf een softwarebedrijf, zelfs als het een leverancier is van hardware. Zie bijvoorbeeld Philips, waar 60 procent van de r&d-mensen werkt aan software.

Immers, met programmatuur en vernieuwingen daarin vallen fysieke producten te verbeteren. Zelfs als het gaat om ‘hardware’ die niet van updates is te voorzien, speelt software een bepalende rol bij bedrijven. Bijvoorbeeld om hun eigen supply chain, productie, distributie en ook marketing en sales (plus aftersales) te optimaliseren. Geen enkel bedrijf ontkomt aan de software-isering. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Eindelijk gaan bedrijven dus hun bedrijfsprocessen op software gaan baseren. Dat kon 40 jaar geleden ook al. Maar: beter laat dan nooit! En in ieder geval flexibeler, ook voor de klant.

Als er nu ook nog integratie gaat plaats vinden vanuit het "verdienmodel" van de samenleving gezien wordt het bedrijfsleven weer een gewaard onderdeel van die samenleving. Zo draagt ICT alsnog bij aan de democratisering van alle kolommen vooropgesteld dat de overheid ook meedoet en zelfs het goede voorbeeld geeft...

The matrix reloaded ?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-06T08:05:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.