‘VR is nog geen echte markt’

Virtual reality

Virtual reality is ondanks de hype van afgelopen jaar nog niet doorgebroken. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Vele marktvorsers voorspelden dat 2016 het jaar zou zijn dat virtual reality (vr) zou doorbreken. Goede weergave en nuttig gebruik van virtuele werelden zou eindelijk een massapubliek gaan bereiken. Niet met noviteiten annex frivoliteiten als Second Life, maar met zinnige koppelingen aan bestaande toepassingen.

Zoals wel vaker met voorspellingen, is het uitkomen er niet van gekomen. Behalve dan voor de voorspelling van onderzoeksbureau Forrester in maart vorig jaar. Analist J. P. Gownder wist toen al te stellen dat 2016 níet het jaar van vr is. Ondanks de aanhoudende hype, en de release van beter betaalbare vr-headsets, heeft hij gelijk gekregen. Uiteindelijk gaat vr wel zijn plekje veroveren, maar er zijn nog diverse hordes te nemen. Daar wordt nu wel druk aan gewerkt, maar gaat nog enkele jaren duren. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Virtual Reality is wat betreft technische beleving natuurlijk enorm verbeterd sinds 1990, het jaar van de Virtual Reality conferentie in Paradiso met o.a. John P. Barlow (Grateful Dead) en Timothy Leary (de Roos van Leary). Maar het blijft vooralsnog "De Metafysische Kermisattractie" zoals deze memorabele 14 september avond toen werd aangekondigd. De visies en aanzetten in het bijgevoegde 'conference book' zijn vrijwel dezelfde als de huidige vergezichten over wat met VR mogelijk is.

Maar zolang er nog geen zinnige toepassing voor valt te bedenken kunnen we in ieder geval volop genieten van deze adembenemende beleving, mits met goede apparatuur en software aanschouwelijk gemaakt. En dat is hoe dan ook genieten!

Zolang mijn maag zich na enige tijd met een VR bril op te hebben gehad, gaat keren zie ik voor mij persoonlijk weinig heil in VR.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-03T08:31:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.