‘Lumia ruimt het veld voor Surface’

Dit artikel delen:
Nokia Lumia 1520

Nokia Lumia 1520

De Lumia-smartphones zijn passé; het einde is nabij. Microsoft moet haast wel. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Microsoft lijkt zijn Lumia-smartphones af te schrijven, nadat het veel eerder zijn overname van Lumia-maker Nokia al voor miljarden heeft afgeschreven. Nu stevent de huidige smartphonelijn van Microsoft af op een roemloos einde. Rond de jaarwisseling doken al berichten op dat de verkoop van de Lumia’s is gestaakt, hoewel er vervolgens nog een kleine voorraad is opgedoken. Waarschijnlijk betreft dit het opmaken van bestaande voorraden. Microsoft heeft geen plannen geopenbaard voor nieuwe Lumia-toestellen en geruchten daarover blijven ook uit.

Wel zijn er - al geruime tijd - geruchten over een aankomende Surface Phone. Dat is logisch, want de merknaam Lumia is besmeurd voor Microsoft. De gedegen toestellen met Windows Phone stammen immers nog uit het Nokia-verleden, terwijl de Surface-merknaam een prestatie van Microsoft zelf is. Nokia’s Lumia-succes was dusdanig dat het Finse bedrijf in zijn eentje goed was voor het leeuwendeel van de kleine Windows-smartphonemarkt. Dus Lumia volgt de dodo en Surface is dan de schone lei (#punintended)? Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik ga akkoord met de voorwaarden.


Maar serieus, ik heb een 1520 en ben toch wel erg benieuwd wat ik daar straks nog mee kan. Er waren al nauwelijks serieuze apps voor Windows, de apps die ik heb geïnstalleerd zullen straks ws niet meer geupdate worden. Dan kan ik dat ding wel weggooien

Ik vond de Lumia geen geweldige telefoon, maar de continuum functie bracht wel heel veel gemak. Ik hoop dat dat terug komt in de Surface phones.

Gebruiker van de Nokia Lumia 1520.
Voor mij draait het om de interface an hoe de apps/tegels met mij interactie hebben en dat is zo goed dat ik alle "ellende" voor lief neem. Het kan mij niet schelen als een appmaker voor mij geen app wil maken, dan hoef ik je rotzooi ook niet. Ik vind de rol van Google hier in niet oprecht, die had belooft een YouTube app te maken wanneer HTML5 goed ondersteund zou worden, inmiddels is dat zo maar tot nu toe houdt Google geen woord. Mijn huidige telefoon krijgt nog steeds alle updates van Microsoft en ik behelp mij met web interfaces en Windows Multi Platform Apps en games.

Ik ben na ruim 2 jaar Lumia gebruik blij dat ik er bijna van af ben. Volgende maand krijg ik een ander toestellen na een iPhone wordt het nu een Android.
Ik vond Windows Phone een ellendig slecht stuk software. Geregeld crashes, een brakke IE versie als vrijwel enige browser, Adobe reader die wekenlang crasht zonder dat er een update komt - allemaal zaken waar ik met mijn iPhone nooit last van had.
Maar het meest irritante vind ik nog wel dat ik contacten regelmatig gewoon niet kan vinden! En als ik dan met veel moeite een telefoonnummer handmatig intoets, dan verschijnt ineens de bijbehorende naam alsnog in het display - kennelijk kan Windows Phone het achteraf ineens wel voor elkaar krijgen.
De laatste tijd zie ik dat apps die ik niet zo vaak gebruik (paypal, KLM) netjes met de melding komen dat hun app niet meer ondersteund wordt op windows Phone. Ofwel de softwaremakers zagen de bui al veel langer aankomen..

Gebruiker van Lumia 925 (daarvoor Lumia 820, Lumia 625)
Jammer dat zo'n, fijne, intuïtieve, logisch opgebouwde telefoon zo eindigt.
Ik heb met alle toestellen probleemloos gewerkt de afgelopen jaren.
Ik loop er zelden tegenaan dat er voor iets geen (zakelijke) App is

Nee, weer een android :( Ik denk dat ik mn oude Nokia 7650 maar weer uit de kast haal, weer gewoon bellen. Dat appen ben ik ook al zat aan t worden. Of je dat nu op een Iphone doe of op een met Android of WP....het is allemaal niks.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-12T07:55:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.