‘Google mist zakelijke toon met Hangouts’

Dit artikel delen:
Google Hangouts

Google wil wel zakelijke speler zijn, maar mist continuïteit. Zie Hangouts. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Google is in de kern een aanbieder van b2c-ict. De internetreus heeft ook wel diensten voor zakelijke gebruikers en wil meer voet aan de grond in de bedrijfsmarkt. Alleen schiet het daarvoor wat tekort aan zakelijke vereisten als continuïteit en compatibiliteit. Zie maar het recente - en miminalistisch bekend gemaakte - intrekken van de api (application programming interface) voor communicatieplatform Hangouts.

Dit betekent dat derde partijen geen apps of systemen meer kunnen maken die aanhaken op Hangouts. Bovendien gaat de stekker er ook uit voor bestaande apps: die blijven nog tot eind april werken. Daarna vervalt de api-toegang tot Google’s platform voor instant messaging, ip-telefonie en videoconferentie. Misschien schortte het wel aan ‘zakelijkheid’ van de toepassingen die de api gebruiken, maar dan nog is plots en stilletjes schrappen geen aanpak die zakelijk vertrouwen geeft. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Als fervent Google G Suite gebruiker is ook hang-outs iets wat ik dagelijks zakelijk gebruik en wat in de basis redelijk werkt. Helaas moet ik de bevindingen van Jasper wel onderschrijven. Jammer dat een bedrijf als Google ook flink de plank blijft misslaan. Ondanks dat G Suite weer in een stroomversnelling zit met o.a. innovaties zoals AppMaker en CloudSearch en TeamDrives, gaat het wat traag, pakken ze niet echt door en twijfel ik er wel eens aan of ze er echt voor gaan.

Chat Applicaties hebben nu eenmaal API's, Integraties en Bots nodig om mee te kunnen blijven doen.

Voor nu blijf ik nog wel hangouts gebruiken, maar zie de toekomst niet rooskleurig in.

Continuïteit is één ding, dat lijkt een terecht punt. Maar daarnaast associeer ik Google daardoor ook met profballonnetjes, die hoe aardig en vernieuwend ook, tegelijk aarzeling oproepen om er stevig mee aan de slag te gaan omdat ze even makkelijk weer verdwijnen. Komt daarbij dat ik zelfs als particulier mijn bedenkingen heb bij de privacy in het gebruik van Google diensten en de zakelijke markt en Google zijn een lastige combinatie.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-14T08:03:00.000Z Jasper Bakker