‘Intel bedrijft politiek met belofte chipfabriek VS’

Intel

Intel bedrijft slim realpolitik met ‘nieuws’ over een chipfabriek in Arizona. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Intel heeft nieuwskoppen en politieke goodwill in de Verenigde Staten gescoord met zijn aankondiging van een miljardeninvestering in een Amerikaanse chipfabriek. Het gaat om Fab 42, een nieuwe faciliteit in de staat Arizona. Correctie: het gaat om een modernisering van de lang geleden al aangekondigde chipfabriek, die vanwege de pc-crisis is stilgelegd. De bouw is in 2011 al begonnen en heeft in 2014 de voltooiing bijna bereikt.

Alleen noopte toen de neergang in de pc-markt Intel tot harde maatregelen: het toch niet in gebruik nemen van Fab 42. De daar geplande productie van chips op 14 nanometer ging niet door. Nu kondigt Intel-CEO Brian Krzanich, met een bezoek aan president Trump, de oude belofte van de Arizona-fabriek aan. De komende drie tot vier jaar wordt er verbouwd om op 7 nanometer te fabriceren, wat een noodzakelijke stap is en zelfs een al geplande investering zou zijn. Reeds beloofde bouw en banen dienen dus om Trump te paaien. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het scheelt iig een aantal advertenties om die 3000 banen gevuld te krijgen.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-17T08:54:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.