‘Uber personifieert het HR-probleem van ICT’

Uber kampt met een sexisme-rel en is daarmee kenmerkend voor Silicon Valley. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De ict-wereld is al jaren een mannenwereld. Ondanks emancipatie, feminisme, de behoefte aan soft skills, de beperking van nerdig gebrek aan communicatieskills, en andere vooruitgang is automatisering, development en voor een groot deel Silicon Valley toch een mannenbastion. Dit wordt nu bewezen door de rel over sexisme en vrouwendiscriminatie die woedt over Uber, met leren jacks als de druppel die de emmer deed overlopen. Maar de bekende ict-gedreven vervoersfaciliteerder is helaas geen uitzondering. Veel van de beschuldigende vingertjes naar Uber zijn zelfbewust, stellen sommigen.

Het grote en nu acht jaar oude Uber wordt vaak als veelbelovende start-up aangeduid. De start-up cultuur in Silicon Valley heeft nogal een hoog bro-gehalte, zoals ook beschreven door auteur Dan Lyons in zijn onthullende boek over zijn onderdompeling in start-up sprookjesland. Ironisch genoeg is Lyons ook scriptschrijver voor de bekende comedyserie Silicon Valley, die raak de draak steekt met het wereldje. Terwijl Uber de zaak enerzijds serieus neemt en ook managementmaatregelen neemt, geeft het anderzijds toch weer verkeerde signalen af. Zoals het instellen van een juridisch onderzoek naar de vrouw die de rel aan het rollen heeft gebracht. Uber heeft een serieus cultuurprobleem, maar is niet de enige in Silicon Valley of zelfs in de hele ict-wereld. Wat vind jij?

Bro’s in sales en nerds in development: Silicon Valley

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-08T08:59:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.