‘Mozilla moet het zoeken in andere apps’

Dit artikel delen:
Firefox

Firefox-maker Mozilla moet zijn heil in andere apps zoeken, en snel. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De browseroorlog is verloren, de mailclient is goeddeels irrelevant geworden en de markt voor mobiele besturingssystemen zit op slot. De open source-stichting Mozilla die de bekende Firefox-browser ontwikkelt (en voorheen mailclient Thunderbird), moet zijn toekomst zoeken in andere apps. Firefox heeft ooit de hegemonie van het Windows-gebonden Internet Explorer doorbroken, maar is vervolgens zelf verslagen door Google’s browser Chrome.

Vervolgens is de achteruitgang van Firefox een duw in de rug gegeven door de snelle opkomst van smartphones. De koppeling tussen het marktdominante Windows en IE is op de pc illegaal verklaard, maar op de ontluikende mobiele markt is er geen sprake van een antitrustveroordeling. Apple bindt zijn Safari-browser dus aan iOS en Google koppelt zijn eigen browser aan Android. Mozilla heeft een dappere poging gewaagd om met het eigen Firefox OS mee te spelen op de mobiele markt, maar heeft geen succes geboekt. Nu moet er dus haast worden gemaakt met andere apps. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-16T08:32:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.