Managed hosting door True

Discussie

‘BlackBerry kan best zonder smartphones’

 

BlackBerry-ceo John Chen

BlackBerry laat zijn smartphoneverleden los en dat kan prima. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

BlackBerry lijdt nog onder het imago dat het nu achter zich heeft gelaten. De pionier in smartphones heeft de strijd om de mobiele markt verloren aan Google en Apple. Na lang strijden en nog hernieuwde pogingen om met zijn smartphones mee te spelen, is BlackBerry nu omgeturnd. Het Canadese bedrijf profileert zich nu niet langer als hardwareleverancier maar als aanbieder van securitysoftware en -services.

Onder leiding van ceo John Chen stort BlackBerry zich op het internet of things voor zakelijk gebruikt, wat het wil voorzien van een veilig fundament. Het heeft voor deze ambitie al kennis, producten en marktaandeel, dankzij het overgenomen QNX dat al jaren groot is in de embedded wereld. Ook de autowereld is daarmee goed gedekt. Dus terwijl de bekende merknaam BlackBerry nog wel wordt gevoerd op smartphones, gemaakt door licentiehoudende derden, kan het bedrijf zelf prima verder zonder die mobiele apparaten. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5980790). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×