Managed hosting door True

Discussie

‘Fintech trapt in klassieke ICT-valstrikken’

 

fintech

Fintech-toepassingen maken klassieke fouten waar de ict al eerder over is gevallen. Dit is de discussie-stelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De financiële sector stort zich op technologie voor nieuwe producten en diensten. Daarbij worden echter fouten gemaakt die in de bredere ict-wereld al eerder zijn gemaakt. Zo is er te weinig oog voor security, vertelt topman Frederic Haché van Finance Watch aan BNR. Wel is er veel aandacht voor besparing, maar dan vooral ten gunste van de financiële firma’s zelf.

BNR’s radio-item begint met: 'Uw bank, uw verzekeraar, uw pensioenbeheerder en alle andere financiële dienstverleners. Ze zijn allemaal druk bezig met het drukken van de kosten door het toepassen van technologie'.
Luttele honderden miljarden worden geïnvesteerd. Alleen is het belang van de uiteindelijke klant, van de eindgebruikers, niet genoeg in beeld. Net zoals ict-investeringen jarenlang slechts zijn gezien als besparingsmiddel, in plaats van als fundament voor bedrijfsinnovatie of zelfs marktdisruptie.
Fintech loopt in klassieke valkuilen waar de ict al eerder in is gevallen. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5987568). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Ik vind dat de kreet "fintech" een veel te brede paraplubegrip is. De financiele wereld is al jaren bezig (of claimt dat in elk geval) om middels ict kosten te besparen. Wat wordt nu verstaan onder "fintech"?
Is dat de beroemde blockchaintechnologie? Als dat zo is: noem het dan zo.

En al jaren komen besparingen niet zichtbaar ten goede van de klanten. De "smoes" is dat kostenverhogingen zijn voorkomen, die claim is echter niet voldoende onderbouwd.

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×