‘Fintech trapt in klassieke ICT-valstrikken’

Dit artikel delen:
fintech

Fintech-toepassingen maken klassieke fouten waar de ict al eerder over is gevallen. Dit is de discussie-stelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De financiële sector stort zich op technologie voor nieuwe producten en diensten. Daarbij worden echter fouten gemaakt die in de bredere ict-wereld al eerder zijn gemaakt. Zo is er te weinig oog voor security, vertelt topman Frederic Haché van Finance Watch aan BNR. Wel is er veel aandacht voor besparing, maar dan vooral ten gunste van de financiële firma’s zelf.

BNR’s radio-item begint met: 'Uw bank, uw verzekeraar, uw pensioenbeheerder en alle andere financiële dienstverleners. Ze zijn allemaal druk bezig met het drukken van de kosten door het toepassen van technologie'.
Luttele honderden miljarden worden geïnvesteerd. Alleen is het belang van de uiteindelijke klant, van de eindgebruikers, niet genoeg in beeld. Net zoals ict-investeringen jarenlang slechts zijn gezien als besparingsmiddel, in plaats van als fundament voor bedrijfsinnovatie of zelfs marktdisruptie.
Fintech loopt in klassieke valkuilen waar de ict al eerder in is gevallen. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik vind dat de kreet "fintech" een veel te brede paraplubegrip is. De financiele wereld is al jaren bezig (of claimt dat in elk geval) om middels ict kosten te besparen. Wat wordt nu verstaan onder "fintech"?
Is dat de beroemde blockchaintechnologie? Als dat zo is: noem het dan zo.

En al jaren komen besparingen niet zichtbaar ten goede van de klanten. De "smoes" is dat kostenverhogingen zijn voorkomen, die claim is echter niet voldoende onderbouwd.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-04T08:35:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.