Managed hosting door True

Discussie

‘Windows 10 krijgt meer ads ingebouwd’

 

Windows 10

Windows 10 heeft al wat ads-posities, maar dat is slechts het begin. Dit is de discussie-stelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Microsoft heeft Windows 10 voorzichtig van ads voorzien. Eerst op het vergrendelingsscherm en in het Start-menu, toen via het systeemvak en sinds kort ook in de bestandsverkenner. De grote Creators Update, die laatst zijn algemene release had, brengt naast verbeteringen ook instellingen voor datavergaring die doen vermoeden dat er meer ads-posities in zicht zijn. Dat vermoeden wordt bevestigd door de nieuwe functie van topman Joe Belfiore.

De voormalige leider van Windows Phone keert na een jaar sabbatical terug en gaat initiatieven voor de ‘consumentenschil’ van Windows 10 aanjagen. Zijn taak daarbij is om nieuwe manieren te vinden om te verdienen aan Windows 10, dat niet langer steunt op het traditionele licentie-inkomstenmodel (mede door Microsoft-subsidiëring voor low-end devices). De nieuwe missie is dus meer ads in Windows 10 voor consumenten. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6001281). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Tijd dat M$ failliet gaat en plaats maakt voor mensen die echte operatingsystems kunnen schrijven. Of ben ik nou de enige die kotsmisselijk wordt van al die overdreven aanwezige bedrijven all over the place? Het lijkt er steeds meer op dat we niet zonder multinationals kunnen. Dat is duidelijk te merken aan de consument die dit allemaal toelaat.

Dus! Eigen schuld, dikke bult als je OS straks vol troep en malware zit die via ads binnen gehengeld worden! Jullie vragen er zelf om.

Lange leve GNU/BSD! Die winnen hier alleen maar bij :)

Ga zo door zuurstokjes malware platform! Sloop jezelf maar. Daar wacht ik al op sinds M$-DOS 4.1.

Dit wil je niet in een professionele omgeving.
M$ moet gauw ophouden met dit soort geintjes want dit wordt zeker niet gewaardeerd.

Misschien moeten we meerdere vliegen in één klap slaan.
Gewoon overstappen op een Europees besturingssysteem, die zijn er tenslotte niet voor niets.
Dan zijn we misschien ook van de NSA toestanden af.

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures bij Microsoft
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×