Managed hosting door True

Discussie

‘EZ-voorstel voor breedbandondergrens is te laat en te laag’

 

Een ondergrens voor breedband kan een goed idee zijn. Alleen niet hoe het ministerie van Economische Zaken (EZ) het nu voorstelt. Dit is de discussie-stelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Een vanuit de overheid aangejaagde (of zelfs opgelegde) ondergrens voor breedbandinternet is an sich een goed idee. De beschikbaarheid van een minimale snelheid voor snelle internetverbindingen helpt e-commerce, telewerken, moderne vormen van amusement, en zaken die nu nog niet (goed) zijn te voorzien. Deze factoren hebben zelf weer een vlekwerking; ze drijven andere ontwikkelingen, initiatieven en industrieën aan.

Minister Henk Kamp van EZ pleit in een brief aan de Tweede Kamer dan ook voor zo’n ondergrens voor breedbandige internetverbindingen in Nederland. Een goede zaak. De bewindsman toont zich ambitieus door de komende Europese vereiste te verdubbelen. Kamp denkt aan 100 Mbps. En dat dan tegen 2025. Ja, over acht jaar dus. Natuurlijk valt infrastructuur niet op stel en sprong uit te bouwen voor hogere snelheden. Maar 100 Mbps in 2025 is toch wat laag, en laat. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6064264). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×