Managed hosting door True

Discussie

‘Sexisme in Silicon Valley is nog lang niet blootgelegd’

 

Sexisme in het mannenwereldje van Silicon Valley tiert nog welig. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De ophef rondom vervoersapp Uber lijkt alweer bedaard, maar de onrust woedt onder de radar door. Naast recente perikelen voor het omstreden Uber duiken geregeld nieuwe controverses over sexisme en vrouwonvriendelijkheid op. Zo is Google verwikkeld in een sexismeschandaal door een interne memo van een inmiddels ontslagen software-ingenieur. Tussendoor zijn schokkende sexismeverhalen en scheve cijfers naar buiten gekomen over de ervaringen van start-ups van vrouwen met (mannelijke) risico-investeerders.

De verwachting is dan ook dat de huidige bekende gevallen van vrouwendiscriminatie slechts het topje van de ijsberg zijn. Het lijkt er wel op dat het hek nu van de dam is. Meer misstanden komen aan het licht en meer mannelijk machtsmisbruik wordt aan de kaak gesteld. Het zal nog een tijd duren voordat het sexisme in de Silicon Valley-cultuur - en daarmee de ict-wereld - echt is uitgebannen.

Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6181950). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.