‘Andy Rubins Essential Phone maakt weinig kans’

Dit artikel delen:

De schepper van Android komt met een smartphone. Maar succes is zeker niet verzekerd. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Grondleggers, uitvinders en ‘peetvaders van de it’ genieten vaak nogal een goede reputatie voor innovatie. De oorspronkelijke schepper van Android is na zijn tijd bij Google (die Android in huis heeft gehaald met een overname) een nieuwe ict-onderneming begonnen. Na een stille beginperiode is bekend geworden dat Andy Rubin werkt aan een revolutionaire nieuwe smartphone.

Vervolgens is het enige tijd stil gebleven rondom deze zogeheten Essential Phone. Nu, na nog enig uitstel, lijkt het moment gekomen dat de Essential zijn debuut maakt. Alleen is de smartphonemarkt nagenoeg op slot: toestellen lijken behoorlijk uitontwikkeld, app-ecosystemen zijn opgebouwd en gefortificeerd, de marktverhoudingen zijn wel verankerd. Hoe innovatief en aantrekkelijk de hardware ook is, de Essential Phone zal het moeilijk krijgen. Het is maar de vraag of deze nieuwkomer zich een plaatsje weet te veroveren, of dat het slechts een fad zal zijn.

Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Nu ik de switch wil maken van de iPhone naar Android is dit eigenlijk hét toestel (samen met de Pixel 2) waar ik naar uitkijk. Stock Android, compact, prachtig uiterlijk met mooie materialen en het ontbreken van OLED en de wat mindere camera neem ik voor lief. De kans dat het toestel naar Nederland komt zal helaas nihil zijn.

Wil geen Android of IOS op mijn toekomstige telefoon. Dan blijft er bitter weinig over want de laatste tijd gaat al het alternatief op telefoon gebied richting faillissement of men stopt er mee omdat ze uit de markt gedrukt worden door de giganten.

@Johan: wat ook meespeelt is dat de meeste app ontwikkelaars hoofdzakelijk voor iOS / Android ontwikkelen. Andere platformen is niet rendabel (te kleine groep gebruikers voor de ontwikkelkosten)

Je hebt het dure iOS met zeer goede support: jarenlang updates die meteen voor alle toestellen beschikbaar zijn.

Je hebt ook Android, van goedkoop tot duur, met slechte tot geen support: alleen dure toestellen krijgen updates, echter pas maanden nadat Google deze beschikbaar heeft gemaakt.

Ooit had je Windows Phone, met (zeer goede) toestellen in de goedkoopste prijsklasse, en zeer capabele toestellen in het duurdere segment, welke allemaal goede support kregen: alle toestellen krijgen jarenlang updates, en deze zijn bijna meteen na het uitkomen voor alle toestellen beschikbaar.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-08-25T08:38:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.