Managed hosting door True

Discussie

‘Google is monopolistisch én fantastisch’

 

Google Chrome

Google ligt in de clinch met de EU-antitrustcommissaris én wordt door haar geprezen. Terecht. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De Amerikaanse internetreus Google is verwikkeld in een antitrustzaak van de Europese Commissie (EC) over machtsmisbruik. Deze kwestie loopt al jaren en zal naar verwachting nog lange tijd voortslepen. Mededingingscommissaris Margrethe Vestager heeft Google net voor de zomerperiode een antitrustboete van maar liefst 2,42 miljard euro opgelegd.

Nu, net na de zomervakantie verklaart ze openlijk dat Google een ‘fantastisch bedrijf’ is dat voor veel innovatie heeft gezorgd. Vestager stelt dat Google ondanks zijn juridische wangedrag nog altijd een positieve kracht is, die goede veranderingen brengt in het leven van mensen. De grondhouding van Google is volgens haar niet verkeerd, maar het (huidige) gedrag wel. Dat kan veranderen, daar is zij van overtuigd. Vestager heeft een goed punt: antitrustproblemen sluiten positieve eigenschappen en gedragingen niet uit.

Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6193997). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Deze politieke spagaat van Vestager is een van de vele voorbeelden in hoeverre dit soort politici ver van de samenleving staat.

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.