Managed hosting door True

Discussie

‘Gratis upgrade Windows 10 S krijgt vast verlenging’

 

Het uitgeklede Windows 10 S valt iets langer gratis te upgraden, wat vast wordt verlengd. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De ‘onderwijsuitvoering’ van Windows 10 debuteert op Microsofts eerste eigen notebook: de Surface Laptop. Dit Windows 10 S draait alleen apps uit de Windows Store en heeft daarmee een veel beperkter softwarebereik dan het reguliere Windows. Computers van andere fabrikanten volgen en mikken vooral op de onderwijsmarkt. Gebruikers die niet toe kunnen met het app-aanbod in Microsofts app store kunnen hun besturingssysteem tijdelijk gratis upgraden naar het volwaardige Windows 10.

Microsoft heeft eerder aangekondigd dat het daar na 31 december dit jaar 49 dollar voor zou rekenen. Maar eerder deze maand is dat upgrade-aanbod stilletjes verlengd: naar 31 maart 2017. Het valt te verwachten dat deze verlenging nog een een verlenging krijgt. Net zolang tot het app-gebrek passé is, of gezien wordt als verleden tijd.

Wat vind jij?

Windows 10 S neemt het op tegen Google’s Chrome OS.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6200210). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Met een beetje zoeken kan je legio websites vinden waar je legaal 2e hands Windows PRO OEM versies voor 25€ kan kopen. En dus geen uitgeklede 10S voor het dubbele.

@Johan Hm, is dat wel officieel kloppend, qua licentievoorwaarden? Want een OEM-licentie (=> 'versie') van Windows is bedoeld voor meelevering/voorinstallatie bij een (nieuwe) pc. (Dan wel meelevering bij bepaalde/genoeg componenten dat er sprake is/lijkt van een nieuwe pc.) De installatie wordt dan 'gebonden' aan die hardware.

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.