Managed hosting door True

‘AV volgt logisch het lot van OS, Flash en browser’

Dit artikel delen:

Eugene Kaspersky

Kaspersky’s antivirus (AV) zou meervoudig zijn gehackt om elders binnen te dringen. Logisch. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Securityleverancier Kaspersky Lab zou zijn gehackt door Israëlische spionnen die daarbij op Russische hackers in het bedrijfsnetwerk zijn gestuit. Dit melden The New York Times en The Washington Post, op basis van anonieme overheidsbronnen. Deze onthulling volgt op berichtgeving van The Wall Street Journal dat Russische overheidshackers via Kaspersky-software hun handen hebben gelegd op vertrouwelijk materiaal en hacksoftware van de NSA.

Een onderaannemer van de Amerikaanse inlichtingendienst zou - tegen de regels in - bestanden mee naar huis hebben genomen en op zijn eigen computer hebben gezet. De daar draaiende securitysoftware van Kaspersky zou de geheime NSA-data hebben gedetecteerd. Het ging namelijk niet alleen om informatie over hoe de NSA weet binnen te dringen op computernetwerken, maar ook om concrete softwarecode waarmee dat stille penetratiewerk wordt verricht. Kaspersky-ceo Eugene Kaspersky ontkent dat zijn bedrijf willens en wetens meewerkt met welke overheid dan ook. Los van collaboratie of infiltratie is er het logische feit dat securitysoftware een aantrekkelijk hackdoelwit is, voor aanvallers en onderzoekers. AV volgt het lot van besturingssystemen (os’en), Flash plug-ins en webbrowsers.

Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.