‘Nederland dénkt voorop te lopen bij digitale transformatie’

Nederland loopt voorop met digitale transformatie, vinden we zelf. Gevaarlijke aanpraterij. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers krijgen voorgelegd.

‘Nederlandse bedrijven lopen voorop met digitale transformatie’, kopte het FD recent. De gemelde voorsprong is te danken aan durf: ‘Nederlandse bedrijven durven meer te experimenteren met de digitalisering van hun activiteiten dan buitenlandse tegenhangers. Ze experimenteren vaker met nieuwe producten, diensten of functionaliteiten op hun website of app’. De bron voor dit positieve nieuws is onderzoek van de gerenommeerde Amerikaanse business school MIT Sloan en adviesbureau Deloitte.

Klein puntje van kritiek: de onderzoekers hebben wereldwijd aan 3500 digitale managers gevraagd om een oordeel te geven over de digitale transformatie van hun bedrijven. Dit grote aantal bevraagden heeft in Nederland 68 ondernemingen omvat. Maar ernstiger dan de aantallen is dat het vooroplopen van Nederlandse ondernemingen een kwestie van zelfperceptie is - en misschien wel zelfoverschatting. Mogelijk doen we het beter dan anderen, in andere landen. Dat dénken we in ieder geval wel, volgens dit onderzoek naar digitale transformatie.

Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

In vergelijk met Oostenrijk loopt Nederland werkelijk voorop.
Dat heeft echter ook nadelen . . .

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-31T08:40:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.