Managed hosting door True

Algoritmes Microsoft en Alibaba lezen beter

Je kon erop wachten: het moment waarop kunstmatige intelligentie (ai) werkelijk ergens beter in is dan de mens. Na binaire spelletjes als Go en veel eerder natuurlijk schaken, is nu de beurt aan begrijpend lezen.

Het gaat bij de test om het kunnen geven van exacte antwoorden op vragen over de tekst. Hiervoor wordt een standaarddataset van Stanford gebruikt, SQuAD. Alibaba voert de lijst nu aan, daarna komt Microsoft en op de derde plek staat 'de mens'.

Nu gaat het hier uiteraard om een Engelstalige test en is de omgeving gecontroleerd, maar wij vragen ons af: zet je zelf al dergelijke technologie in voor het uitvoeren van bepaalde taken of denk je erover dat te gaan doen (en waarbij)?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-19T08:45:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.