SpaceX stuurt een auto de ruimte in

Elon Musks Roadster zweeft nu ergens in de ruimte. Een publiciteitsstunt van jewelste, maar er is ook kritiek op: waarom zou je de ruimte vervuilen met iets als een Tesla Roadster? En wil je dat buitenaardse wezens een elektrische auto als eerste menselijk stuk vernuft tegenkomen? (al is de kans nog zo klein).

Toch is de lancering van de raket Falcon Heavy én het terugkeren én correct landen van twee van de drie boosters van de raket wel een staaltje engineering. Het brengt Musks hoop op betaalbare ruimtereizen in het zicht. Een Falcon Heavy lanceren met oude raketten kost slechts 90 miljoen dollar, zo'n 25 procent van de lanceringsprijs van de Delta IV Heavy schrijft de Economist.

De volgende payloads zullen allicht minder nutteloos zijn dan een Tesla in Space. Hierop volgt wellicht over niet al te lange tijd zelfs de Big Falcon Rocket, door Wired Big Fucking Rocket gedoopt.

Waar denk jij dat de toekomst van de ruimtevaart naartoe gaat? (en en passent: wat vind je van Tesla's in Space?)
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

De ruimtevaart heeft altijd voor een technologie boost gezorgd. In dit geval snijdt het mes aan 2 kanten want als we geen technieken vinden om onze aanwezigheid op deze blauwe knikker permanent duurzaam te maken kunnen we alsnog een andere planeet opzoeken om het nog een keer te proberen.

Ze gingen een raket testen. Ze hadden een stapel stenen mee kunnen nemen om te kijken of de raket sterk genoeg was om zo'n lading de ruimte in te brengen, maar ze hebben gekozen voor een auto. Natuurlijk is dat een stunt, maar wel een zorgvuldig uitgedachte. David Bowie heeft Tesla gespeeld, en Space Oddity van Bowie wordt in de Tesla afgespeeld.

Elon Musk kan dit nog verder uitbuiten en de ruimtevaart een boost geven door te zeggen dat je een gratis Tesla kunt krijgen. Je moet 'm alleen nog even zelf uit re ruimte halen... Of je neemt hem mee als je hem op weg van de aarde naar Mars tegenkomt. Dan heb je vast een auto daar. Alleen nog even een laadpaal regelen en klaar is Kees!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-08T08:31:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.