Managed hosting door True

'Smart contracts': welke blockchain zou u kiezen?

Dit artikel delen:

Inmiddels zijn blockchains niet meer weg te denken uit business cases, al zijn ze in de meeste gevallen helemaal niet zo nuttig, zeker niet om bestaande processen in te proppen. Ondertussen is ook Bitcoin niet blijven steken op blockchain 0.1, maar andere blockchains doen hard hun best in de gratie van de gebruiker te komen. Denk aan Ethereum of Neo of Eos of Icon (ICX) of Cardano of… Heeft u al een keuze gemaakt of wordt het en-en-en-en?

Of blijft u toch bij de inmiddels 'vertrouwde' Bitcoin en smart contracts via RSK, een soort sidechain voor de bitcoin-blockchain (en, om het nog verwarrender te maken: eigenlijk blockchain-agnostisch, dus voor u het weet via Tron, Litecoin, BCash en wat al niet meer)? Of toch Lightning Network?

En als we dan toch bezig zijn: Ethereum gebruikt Solidity; RSK dus ook. Cardano gebruikt Plutus. Neo ondersteunt (nu) C#, VB.net, F#, Java, Kotlin en Python. Eos C++. Icon is nog niet helemaal duidelijk (nu Python, later C/C++?). En al die andere die we hier vergeten zijn.

Voordat ik te veel verwarring schep: heeft u al een keus gemaakt?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-21T08:09:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.