Managed hosting door True

Ring my bell: Amazon neemt 'slimme' deurbelmaker over

Ondanks dat Amazon in Nederland een bescheiden marktaandeel heeft aan de consumentenkant, Alexa spreekt en verstaat nog geen Nederlands en Amazon Prime lijkt nog niet veel klanten te hebben, is het een megaspeler op de servermarkt met AWS. En nu neemt het ook nog een 'slimme' deurbelfabrikant over, of eigenlijk een heel home security-merk. Fijn?

Wat zal zo'n overname gaan betekenen voor de toekomst waarin steeds meer gekoppeld wordt? Of wordt het inmiddels hoog tijd voor een interventie van overheidswege. zoals in het begin van de twintigste eeuw ook gebeurde met bepaalde, machtige conglomeraten die nutsvoorzieningen in handen hadden.

Overigens zit Amazon ook diep in chatbots. Onlangs hield het een wedstrijd om een chatbot te bouwen die twintig minuten over koetjes en kalfjes kan praten met een mens. De te winnen prijs was een miljoen dollar. Niet gelukt overigens.

Moet er (wereldwijde) regulatie komen op bedrijven met online monopolies?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-05T08:26:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.