OV-chipkaart en mobiel geen gelukkig huwelijk

OV-chipkaart

Pijnlijk, maar het project OV-chipkaart op je mobiel is gestrand. Na een jaar testen met een Android-applicatie blijkt inchecken in het openbaar vervoer met je mobiel toch niet praktisch. Er moesten meerdere apps samenwerken om het systeem te laten werken, waar ging het volgens u mis?

Translink, het bedrijf dat de achterliggende techniek levert, zegt dat er lessen zijn geleerd die gebruikt kunnen worden bij de ontwikkeling van nieuwe betaalmiddelen. Zo zijn mogelijk volgende stappen het gebruiken van bankpassen voor het reizen met het ov.

De benodigde stappen om een Android-telefoon met het systeem te laten samenwerken is dan ook niet gering. Eerst moet je de telefoon aan een betaaldienst koppelen, soms moet een speciale app gedownload worden om toegang te krijgen tot de nfc-ontvanger en de simkaart. Het geheel wordt gekoppeld aan een specifieke telefoon en simkaart, pas daarna kan gereisd worden.

Kent u voorbeelden van landen of systemen die wél werken met ov en nfc?
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ja, Londen... De transacties op één dag worden aan het einde van de dag gebundeld, en na toepassing van kortingsregelingen, caps enz. als één banktransactie van je rekening afgeschreven.
https://tfl.gov.uk/fares-and-payments/contactless/how-fares-are-charged

Dit falen doet mij goed want ik ben nog steeds het dramatisch slechte OV systeem aan het boycotten in de hoop dat het uiteindelijk weer afgeschaft wordt.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-25T08:41:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.