Cryptomining voor het goede doel

Dit artikel delen:

Unicef heeft een pagina opgesteld om voor het goede doel cryptocurrencies te delven. In dit geval gaat het om een initiatief van de Australische afdeling van de wereldomvattende organisatie. De pagina heet ‘thehopepage.org’, slim en zinvol?

Het is niet de eerste keer dat Unicef met cryptovaluta geld probeert in te zamelen. Eerder probeerden ze het met Unicef Game Chaingers, maar daarvoor moest je zelf echt iets installeren, namelijk een Claymore ethereum-miner. In totaal is met dat project nog geen duizend euro opgehaald.

Met The Hope Page gooit Unicef het over een andere boeg: een browserminer. In dit geval gaat het om Authedmine van Coinhive, dat ‘gewraakte’ bedrijf dat mensen die geen advertenties willen zien, een cryptominer voorschotelt. Je moet dus wel even bepaalde adblockers uitzetten, anders werkt het niet.

Wat vindt u, een rechtmatige, slimme manier om geld binnen te halen of totaal zinloos?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-03T08:03:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.