Volvo integreert steeds meer Google-systemen

Google en Volvo bouwen samen aan steeds meer integraties binnen het op Android-gebaseerde Sensus-systeem van de autofabrikant. Het gaat om Google Assistant, de Play Store en Maps, alles stemgestuurd uiteraard. Een goede, broodnodige ontwikkeling voor betere in-car-infotainment?

We weten allemaal dat de gemiddelde geïntegreerde autonavigatie nog steeds dramatisch veel slechter is dan de navigatie die de afgelopen jaren door telefoons wordt geboden. Verkeersincidenten zijn sneller beschikbaar op de gemiddelde telefoon en ook gewijzigde verkeerssituaties, niet in de laatste plaats door de directe toegang van enorme hoeveelheden data.

Dus kunnen we niet meer dan concluderen dat het goed is dat autofabrikanten hun systemen steeds verder integreren met de diensten van grote data-verzamelaars. De andere kant op kunnen de data van de auto's zelf ook veel belangrijke informatie leveren aan de data-diensten. Is er sprake van een win-win-situatie, wat denkt u?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een klaptelefoontje om te telefoneren en een oude saab. Dat is aangenamer.

Notoire Volvo rijder hier, maar dan wel de echte, niet die plastic rommel vol hipster gadgets, maar model lomp en ongehoebeld.
Sinds twee weken heb ik wel een slimfoon.... na twaalf jaar begon het batterijtje van mijn 6303 toch wel minder te worden.
Prachtig 8 professors, veel GB en zo, ding kan van alles.. maar hoe ik een telefoon gesprek moet aannemen is mij nog niet helemaal duidelijk en het bevalt me ook niet dat Google voor elke schijt alles van mij wil weten. nehhhh dan maar geen aps en aanverwante rommel.
Worden er eigenlijk nog auto's geleverd die je gewoon van A -> B brengen zonder al die onzin ?

@pascal: je had geen Android toestel moeten nemen, maar een Apple: geen privacy-issues.
Daarom komt er bij mij ook geen Volvo meer in als de mijne op is. Voor mij geen Google.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-09T08:35:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.