Managed hosting door True

Europeaan zou niet data-literate genoeg zijn

Een onderzoek van data-analyseplatform Qlik zou aantonen dat Europeanen niet genoeg datavaardigheden hebben. Nou is alles dat te maken heeft met 'Europeanen' vaak erg over-een-kam-scheerderig, maar goed, het ging om werknemers, dus niet álle Europeanen. Denkt u dat Qlik een punt heeft?

Het onderzoek, dat aangehaald werd op Computable, gaat om de vraag of mensen zichzelf capabel genoeg vinden om data te kunnen lezen, begrijpen, interpreteren en te bediscussiëren. Dat klinkt breed, maar daarover meer in Qliks eigen blog.

De quiz zelf is te vinden op dataliteracy.info en vraagt al wel het een en ander van de eindgebruiker, vooral of er eigenlijk een eindantwoord uit te destilleren is, zeker als een onderzoek rond data zelf de data niet aanbiedt. Wat denkt u, heeft Qlik een punt?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-11T08:00:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.