Vodafone wordt een te grote speler

Dit artikel delen:

Dat Liberty Global en Vodafone vaker samen dingen doen, is onder meer in Nederland wel bekend: ze bezitten samen Ziggo, althans nog. Liberty Global wil nu zijn kabelbedrijven in Hongarije, Roemenië, Tsjechië en Duitsland verkopen aan Vodafone. Worden Liberty Global en Vodafone samen te machtig?

In totaal gaat het om een overname van zo'n 18,4 miljard euro en goedkeuring voor de deal komt naar verwachting pas over een jaar in 2019. Vodafone zou zelfs azen op de overige 50 procent van Ziggo, maar dat is slechts een gerucht.

Liberty Global zegt verder in zijn persbericht dat er met de combinatie van bedrijven (Vodafone en Liberty Global) meer geïnvesteerd kan worden in Oost-Europa en Duitsland. Vooral Deutsche Telekom zou nu te dominant zijn. Wordt de dominantie van Vodafone en Liberty Global te groot? Of is het juist goed voor innovatie?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-15T08:02:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.