Cryptovaluta en economie los van elkaar

Althans, dat stelt de Warwick Business School (WBS), niet de minste mba-opleiding in het Verenigd Koninkrijk. Toch doet de schrijver van de paper wel een voorspelling deze maand, namelijk welke cryptomuntjes volgens hem een kans op overleven hebben; Ethereum, Monero, Litecoin, Cedex en Ripple.

Of dat waar zal zijn over tien jaar, weet niemand. Dat hij ook nog Ripple aanhaalt als serieuze cryptovaluta, maakt het er niet beter op. Cedex gebruikt Ethereum én gebruikt een propriëtair algoritme om de diamant-smart-contract-marktprijs te bepalen.

Computable legt in een nieuwsbericht uit wat de belangrijkste punten van de paper zijn. Handelspatronen van de grootste cryptomunten tussen april 2016 en september 2017 zijn onderzocht.

Wat denkt u van de paper van WBS?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-24T08:13:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.