Git fixt aantal veiligheidsrisico's met patch

Dit artikel delen:
versiebeheersysteem

Versiebeheersysteem Git kreeg onlangs een aantal belangrijke softwareupdates te verwerken. Alle versies, 2.13, 2.14, 2.15, 2.16 en 2.17, kregen een update. De belangrijkste fout zat in .gitmodules dat blindelings submodule-'namen' accepteerde en toevoegde aan de repositorypaden op de schijf. Belangrijk stukje software voor ontwikkelaars. Welk versiebeheersysteem gebruikt u? Of gebruikt u meerdere?

De exacte problematiek van Git is terug te vinden in de release notes. De andere veiligheids-fix ging over het random kunnen lezen van stukjes geheugen bij het draaien op een ntfs-bestandssysteem.

Inmiddels is het gebruik van online versiebeheer bij een bepaalde generatie volledig salonfähig. Oudere programmeurs willen nog wel eens aanhikken tegen het 'alles in de cloud'. Toch kun je er niet meer omheen: iedereen kan overal werken. Welk versiebeheersysteem gebruikt u?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-31T08:17:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.