Bitcoin toe aan een tweede leven?

Dit artikel delen:

Het aantal keren dat bitcoin is doodverklaard is niet op twee handen te tellen. Toch blijft de munt en het netwerk bestaan. Constant voorspellen fanatici een mooie toekomst samen met nieuwe technieken die op het netwerk draaien, ook wel 'Layer 2' gedoopt. Ziet u daar een toekomst?

Kort gezegd: de blockchain als grond voor veilige verankering van transacties die niet op de blockchain zelf plaatsvinden. Dat is Layer 2. De eerste pogingen tot goed gebruik maken van die tweede laag stammen al uit een relatief ver verleden in blockchainland, zoals het Lighting-netwerk. Maar ook recentere voorbeelden met RSK, het voormalige Rootstock, waarmee Solidity-contracten (die van het Ethereum-netwerk inderdaad) via een sidechain op de bitcoin-blockchain 'ingeprikt' zijn.

Op dit moment is het een bar landschap zonder enige standaardisering. Maar wellicht komt de W3C ooit te hulp, misschien wel via Interledger? Maar voor nu: ziet u nut in een combinatie van on- en offchain-applicaties?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-01T08:10:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.