Festivalisering zet door: ook CeBIT nu gezellig

Het Centrum der Büro- und Informationstechnik, dat sinds 1986 een eigen handelsbeurs is, wil een jonger publiek trekken. Voorheen vond de beurs plaats in maart, maar juni doet het vermoedelijk beter bij de jeugd als techfestival. Verliest CeBIT zo zijn laatste serieuze tintje of is het noodzakelijk?

De belangrijkste reden voor de organisator Deutsche Messe is dat de Hannover Messe, waar CeBIT ooit van afsplitste, steeds meer ict-gerelateerd is. Hierdoor is de noodzaak van een ict-vakbeurs steeds minder groot. Zo moet de CeBIT zichzelf opnieuw uitvinden waarbij 'zakelijk en lol' hand in hand gaan.

En festivals zijn populair. Kijk naar het succes van The Next Web Conference in Amsterdam: grote tenten met hippe namen en menigeen in korte broek. Lanyards met badges gaan blijkbaar prima samen met homebrew-setjes en vele glazen bier. Praat makkelijker.

In Duitsland gaat men zelfs nog een stap verder: een kampeerterrein waar tentjes gehuurd kunnen worden moet de jonge generatie die niet wars is van vieze plees en modderige of juist stoffige omgevingen trekken. De organisatie heeft bedacht dat het nieuwe techfestival zich moet bewijzen en over een jaar of drie worden conclusies getrokken of het snijvlak van digitale technologie, innovatie en business development inderdaad beter gedijen met craft beers en teenslippers.

Wat denkt of vindt u (misschien bent u er zelf wel): een vooruitgang en hoognodig voor de creativiteit? Of verhult het gewoon de stoffige bezigheid van het uitwisselen van visitekaartjes?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-12T08:25:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.