Acceptie gezichtsherkenning via 'oranje' draaideur

Dit artikel delen:

Leverancier van draaideuren Boon Edam uit Noord-Holland gaat samenwerken met Huawei om toegangswegen te voorzien van gezichtsherkenning. Belangrijkste doel is dat bezoekers niet het gevoel krijgen ergens niet welkom te zijn. Hiervoor is geavanceerde en snelle gezichtsherkenning nodig. Heel fijn natuurlijk, snel verder wandelen, maar met een Chinees bedrijf?

Snelle verwerking en analyse van data, dat is iets waar Huawei meer ervaring mee heeft dan Boon Edam op de Chinese markt. Dat is dan ook de plek waar Boon Edam in eerste instantie de entreesystemen met snelle gezichtsherkenning zal plaatsen. Maar we weten ook dat gezichtsherkenning in China om heel andere redenen gebruikt wordt: vijf keer de fout in je bent af!

Nu is het natuurlijk prima dat je als Nederlands bedrijf dergelijke technologie in het land van herkomst van Huawei wil gebruiken, want zeg nou zelf: daar is men veel meer gewend aan deze vorm van surveillance. Maar moeten we dat naar Europa importeren? En zo ja, op wat voor manier zorgen we voor de in Europa zo belangrijk gevonden privacy? Hoe moeten we hier volgens u mee verder?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-26T11:46:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.