Zelfsturende auto niet langer een droom

De Tesla X wordt soms op verzoek voorzien van zelfsturende software

Het is officieel niet toegestaan, maar er zijn wel al auto’s die autonoom, dus zonder chauffeur, kunnen rijden. Tesla is een voorbeeld van een autofabrikant die deze mogelijkheid al biedt en soms bij bezitters deze software-gestuurde mogelijkheid inbouwt.

Het is de vraag hoe lang het duurt voordat onze heilige koe zelf de weg op gaat en wij niet meer nodig zijn om als chauffeur achter het stuur te zitten. Elke rechtgeaarde autofabrikant onderzoekt momenteel de mogelijkheden van autonome besturing. Neem als voorbeeld de deal die Audi heeft gesloten met Huawei.

In sommige steden en Amerikaanse staten worden al proeven genomen met zelfsturende voertuigen. Denkt u dat u met een gerust hart binnen enkele jaren gewoon weer kunt telefoneren achter het stuur zonder bekeurd te worden of gaat dit nog tientallen jaren duren?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Politiek correcte tekst: 'Tesla is een voorbeeld van een autofabrikant die deze mogelijkheid al biedt en soms bij bezitters deze software-gestuurde mogelijkheid inbouwt.'
Het is gewoon een optie. Als de klant ervoor wil betalen, wordt het geactiveerd.

Maar dat wil niet zeggen dat het ook goed gaat. De leenauto waar ik nu in rijd, ging niet vanzelf de rotonde op. Die bocht begreep het zelfsturende systeem niet. Gelukkig had ik de handjes aan het stuur, zoals het moet.
Op N-wegen die niet heel erg recht zijn, gaat het niet heel erg soepel. Niet echt een relaxte rit, kan ik je vertellen.

Het komt vast goed, maar dat gaat wel even duren.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-16T08:45:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.