Robotwars, maar dan om uw baan of toch niet?

De angst dat robotica samen met kunstmatige intelligentie ons als mens uit onze banen drukt, is een constant terugkerend discussiepunt. Gezien vanuit de homo economicus is meer productiviteit zonder morren prachtig. Dus ook u moet eraan geloven. Of moeten we misschien eens een andere plaat opzetten?

Gisteren op de voorpagina van deze publicatie: 'Mens en robot strijden in toekomst om baan'. Het bekende doemscenario en enkele beroepen die daar misschien geen last van zullen hebben, zoals zorgverleners, mensen die werken in scheppende kunsten, ondernemers en verkopers. Die laatste vooral omdat we mensen beter zouden vertrouwen.

Maar is die plaat inmiddels niet grijsgedraaid? Een opinie in de New York Times stelt dat onze baanonzekerheid misschien een stuk meer ligt aan besluiten gemaakt door beleidsmakers en grote bedrijven. De zogenaamd 'disruptieve' bedrijfsmodellen vloeien niet voort uit de technologie, maar uit de keuzes die we maken hoe de wereld te organiseren.

Hoe denkt u dat het ons zal vergaan met die robots?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-21T08:15:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.