Logitech's verticale muis een goede zet?

Logitech MX Vertigo

Ergonomie en de gemiddelde ict-werkplek zijn niet per se een heel gelukkige combinatie. Zeker niet voor mensen die zichzelf vaak verplaatsen tussen verschillende werkplekken en een laptop. Velen nemen gelukkig wel een muis mee als ze ergens langer aan de slag zijn, maar dat is ook niet altijd zaligmakend. Gebruikt u wel eens een verticale muis en bevalt dat goed of is het slechts een doekje voor het bloeden?

Mensen die ineens met een wacom-tablet voor hun neus zitten: dan weet je het al, rsi. Of zoiets, aangezien rsi volgens sommigen vooral stress-gerelateerd is. Carpaal tunnelsyndroom, laten we het zo noemen. Hoe het beestje ook heet: het kan het werkplezier aardig vergallen als elke beweging pijnlijk is. Betere invoerapparatuur kan in sommige gevallen veel oplossen. Ergonomische toetsenborden (waarom zijn die nog meer niche dan een mechanisch toetsenbord tegenwoordig?), betere muizen, vaak uit de gamers-categorie of zelfs een verticale muis.

Die laatste geeft Logitech nu ook uit, al is het diertje al met andere merknamen op verschillende werkplekken terug te vinden, zoals R-Go Tools en Anker. Wat zijn uw ervaringen met een verticale muis?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Dat is toch een trackerball?

Al vele jaren heb ik een Trackman, is aangenamer als een muis, je arm ligt stil.

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-23T08:23:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.