Wetransfer koopt bedrijf in VS; krijgt EU meer 'clout'?

Overname handen schudden

Tech en EU, het is geen ondergeschoven kindje, maar technieuws in de EU gaat, buiten gespecialiseerde media, vaak níet over Europa.Toch lijkt het de laatste jaren steeds meer om te draaien richting Europa, dus ook buiten de EU. 'We' hebben steeds meer in de melk te brokken en dan hebben we het niet alleen over de Spotify's van deze wereld. Nee, 's lands bestandsdeeldienst Wetransfer doet het ook goed. Komt Europa eindelijk los? Krijgt Europa eindelijk 'clout', ofwel invloed, dan wel politieke macht.

Silicon Valley is inmiddels voor iedereen onbetaalbaar. Reizen duurt eeuwen. Verhalen over mensen die om vier uur opstaan om voor de file uit twee uur naar een of ander kantoor in de Valley te rijden en vervolgens om acht uur 's avonds thuis zijn en het gek vinden dat ze het leven niet meer zien zitten. Europa lijkt net wat relaxter en er komt bepaald niet minder vandaan. Het is alleen wat minder goed gegroepeerd.

Toch wordt de 'clout' van Europa steeds een stukje groter op het wereldtoneel, of is het slechts een illusie en lopen we allemaal heel ver achter bij China? Of is dat eigenlijk een illusie? Wie durft het te zeggen?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-27T08:23:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.