Buzzwoordbingo: cloud computing

Het is een populair tijdverdrijf aan het worden: buzzwoord- of bullshitbingo roepen op Twitter of iets dergelijks. Het is veel interessanter om het in het echt te doen. De tweede helft van het jaar is weer begonnen en zo kunnen we ons binnenkort weer op vele conferenties verbazen over holle frasen. Wat vindt u van de cloud?

Het is natuurlijk lastig om het constant te hebben over elk onderdeel dat in verbinding staat met andere onderdelen van een netwerk. Het woord 'cloud' maakt dat makkelijker. Maar inmiddels zit het gemiddelde cloud-gerelateerde praatje wel erg vol met loze kreten. Is het misschien iets té makkelijk?

Daarom is het wellicht een leuk idee om bij de volgende conferentie gebruik te maken van bingokaarten met woorden als: cloud computing, private, servers, agile, point based solution, security, outages, data mining, mobile device, tco, roi, san PaaS, silo, IaaS, analytics, scalabitity en In The Cloud.

Verdeel de woorden over de bingokaarten zodat niet iedereen dezelfde woorden heeft en verdeel ze onder werknemers die allemaal tegelijk bij een praatje aanwezig zijn, dan kunt u vanzelf zien wie als eerste bingo! heeft.


Goed idee voor wat extra team building? Of ziet u nut voor het gebruik van dit jargon?
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-29T08:36:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.