De url moet weg van Google, maar wat dan?

Dit artikel delen:
internet

Uniform resource locators of de url die zorgt voor het zo makkelijk bij uw geliefde computable.nl terecht te komen, die moet weg van Google. Het is te omslachtig en je bent te makkelijk te misleiden. Maar wat dan?

Het is niet de eerste keer dat de gigant probeert de url de das om te doen. Vier jaar geleden trachtte het bedrijf ook al eens via Chrome een nieuwe zienswijze door te voeren op een manier die browsers als Opera en Safari al een tijdje toepassen.

Het Chrome-team is in ieder geval volgens een artikel in Wired al een tijdje bezig met nieuwe plannen, maar wil nog niet zeggen hoe dan wel van de url af te komen. Wat is volgens u een goede weg?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Verkapte poging om zichzelf meer groeimarkt te bieden door het voor gebruikers zo lastig te maken dat ze hun favoriete websites altijd moeten googlen.

Is wel een beetje vreemd. url staat voor Uniform Resource Locator en is het adres van een bestand op internet. Ik kan mij geen vorm voorstellen van een bestand op internet dat niet via een uniforme wijze te benaderen is. Een unieke identificatie en positiebepaling c.q. adressering lijkt mij noodzakelijk.

Maar ja mijn grootvader kon zich ook niets voorstellen van een mobiele telefoon die je niet gebruikt om te bellen, maar om te chatten en video te kijken.

Kortom ik denk dat Google gaat zorgen dat ik helemaal niet meer iets hoef in te typen, maar dat ik altijd precies dat gene voor ogen (of meteen in mijn hersens) heb wat ik op dat moment nodig heb. Ik weet niet of ik dat wil.

Ik ben er groot voorstander van om het W3C verantwoordelijk te houden voor alle standaarden op het internet. Zoals het nu ook al is. Elke poging van welke (markt)partij dan ook om zijn invloed op het internet te vergroten, of delen van internet zelfs van hem afhankelijk te maken, moet in de kiem worden gesmoord.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-06T08:15:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.