Ondanks patch nog steeds 370.000 routers MikroTek lek

lek

Hoe gaat u om met patchen van grootschalige netwerkapparatuur? Velen blijkbaar niet heel zorgvuldig (u wel natuurlijk) blijkt uit een onderzoek van Netlab 360 uit China. In april bracht MikroTek een softwareupdate uit en heden ten dage zijn er nog steeds 370.000 apparaten lek.

Van de routers blijken 7500 actief bespioneerd te worden en 239.000 apparaten zijn omgetoverd in Socks 4-proxies, schrijft ArsTechnica. De meeste van deze apparaten staan overigens in Brazilië en Rusland, maar misschien toch goed om even te checken. Het is nu vrijdag, misschien kunt u een escalatie inschieten voor dinsdag, dan blijven we keurig bij Patch Tuesday, al is dat een Windows-gerelateerde zaak natuurlijk. Aan de andere kant zit het probleem ook in de Winbox-router configuratietool.

Maar dit geldt natuurlijk niet alleen voor MikroTek-routers. Hoe gaat u om met meldingen van lekken in grootschalig geïmplementeerde netwerkapparatuur?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-07T08:15:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.