Kassaloos afrekenen

Dat er steeds meer winkels zijn zonder mensen achter een kassa, zal niemand zijn ontgaan, maar winkels zonder kassa zijn nieuw. U scant een product en vervolgens wordt het bedrag na tien minuten afgeschreven vanuwe rekening. Wat voor haken en ogen ziet u?

Albert Heijn zal niet over een nacht ijs zijn gegaan met het systeem waarbij u met een mobiele telefoon de producten scant en dat die vervolgens na tien minuten 'afgerekend' worden via de gekoppelde betaalrekening. In eerste instantie alleen geschikt voor Android-telefoons, maar iOS en Windows Phone (bestaat dat nog?) volgen later.

Gewone kassa's verdwijnen vooralsnog niet in de AH 2Go-filialen. Om het zelf te proberen, moet u eerst naar een van de twee filialen in het AMC. Volgende week opent een filiaal in het Amsterdam CS metrostation.

Wat vindt u, Is dit een briljante vondst of een enorme inbreuk op uw privacy?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-25T08:16:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.