Mini-pc in plaats van laptop

Kleine desktop-pc's of mini-pc's zijn van die dingen die je achter je monitor hangt. Onder hobbymatige pc-knutselaars zijn ze ook populair als barebones waar ze zelf nog het een en ander in mogen schroeven, zoals de ssd. Nu heeft Fujitsu een kant en klare mini-pc uitgebracht, de Esprimo G558. Handig om toch nog een soort van vaste desktop te hebben of nichemarkt?

Iedereen rent rond met z'n laptop, het ziet er natuurlijk allemaal heel hip uit: drukdruk. Even in de dock klikken en je hebt een volledige omgeving met grote monitor, betere muis en beter toetsenbord. Maar iets laten doorrekenen is weer niet handig, want dan klap je het ding weer dicht. Of even een servertje in de lucht houden.

Het moet gezegd: echt niet iedereen heeft een werkstation nodig en dan lijkt zo'n klein apparaatje wel handig. Intel is er bekend mee met z'n NUC's, Gigabyte heeft ook een populair lijntje en nu komt Fujitsu ook met iets op de proppen.

Wat vindt u? Praktisch of blijvende nichemarkt?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-02T08:07:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.