Games-streaming: voorbode van meer?

Vrouwen gaming computerspel winnen winnaar

Als games ergens goed in zijn, is het wel het voortstuwen van de limieten van de achterliggende technologie. Videokaarten zijn immers niet echt nodig voor het tikken van een Word-documentje, maar blijken toch best praktisch voor andere zaken dan het op het scherm toveren van prachtige beelden. Nu stapt ook gigant Google in het streamen van games, smaakt dit naar meer?

Er wordt natuurlijk al heel veel gedaan met streamingdiensten, maar het streamen van games wil vooralsnog niet echt lukken. De eerste grote game-naam die streaming beschikbaar kwam, was Quake 3 in 2009, maar daarvoor had je nog steeds een aparte plugin nodig.

De uitdaging voor Google is een nieuwe, AAA-game te streamen op hoge kwaliteit zonder latency en praktisch zonder buffering tussendoor. Hiervoor gaat Google in zee met Ubisoft en de game Assassin's Creed Odyssey. De game is pas net uit en wordt nu al geroemd om de grafische details.

Wat denkt u dat een dergelijke dienst nog meer voor mogelijkheden voor de toekomst kan brengen?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-03T08:15:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.