Zou Facebook in Nederland dat ook doen?

Dit artikel delen:

Facebook heeft in verband met de midterms-verkiezingen in de Verenigde Staten een aantal accounts van zowel Facebook als Instagram geblokkeerd. Heel veel waren het er niet: in totaal 115. Zou Facebook dat in Nederland ook doen?

De 115 accounts werden geblokkeerd omdat ze verdacht werden van 'gecoördineerd en niet-authentiek gedrag'. Het socialemediabedrijf ondernam de actie na tips van justitie in de VS. Of de accounts inderdaad gelieerd waren aan trolfabrieken in Rusland, is nog niet bekendgemaakt.

De techbedrijven laten zich in de VS steeds meer zien als waakhonden. Ze hebben het 'hart op de goede plaats', of zoiets lijken ze daarmee te willen bewijzen. Wat denkt u, gaat dit ook lukken in Europa met zo veel verschillende landen en talen? Of moeten we hier nog even genieten van de trollenlegers?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"Genieten van de trollenlegers" doen we dat niet als we dit artikel lezen?

Dit is juist zeer verontrustend.

Techbedrijven horen niet te bepalen wat wel en niet "goodthink" is.

Dat is orwelliaanse manipulatie.

Je kan ook denken dat het georganiseerd genereren van berichten op het internet in allerlei vormen (sociale media, reactiepagina's of sites) om de opinie te manipuleren bijna orwelliaans is. Zelfs het Witte Huis in Amerika ziet er geen been in om te werken met gemanipuleerde video's begreep ik gisteren. Al denk ik, dichtbij, er geen politieke partij in Nederlands is die niet nadenkt hoe het internet te gebruiken om de boodschap over te brengen. Of zoals bij de Brexit, een groot gedeelte van de Engelse pers in handen is van een reactionaire scherpslijper is en dag in dag uit de mensen bestookt met een waarheid. Als je het maar vaak genoeg hoort is het zo.

Dus ik kan Facebook wel begrijpen dat ze dat proberen buiten te houden al zal het een fractie zijn wat er is.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-07T08:40:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.