Brexit, bent u erop voorbereid?

Dit artikel delen:
Brexit

Sommige bedrijven kiezen Groot-Brittannië als thuisbasis, maar andere kunnen niet zomaar blijven in een land dat binnenkort (misschien) niet meer (volledig) behoort tot de EU. Dat geldt ook voor Airbus en dochterbedrijf Surrey Satellite Technology. Bent u voldoende voorbereid op een Brexit?

Surrey Satellite Technology (SST) hevelt niet al zijn activiteiten over naar het Europese vasteland, maar wel alle geheime onderzoekingen die het bedrijf doet naar het Europese satellietnavigatiesysteem Galileo. Met het verplaatsen van het werk moet ook een handvol medewerkers van SST mee naar 'de overkant' en zullen enkele nieuwe arbeidsplaatsen beschikbaar komen.

De reden van de verplaatsing is dat de EU vindt dat het VK geen toegang meer mag hebben tot geheime zaken rond het satellietsysteem. Dit onderdeel van het systeem is niet voor consumenten bedoeld, maar voor overheden.

Heeft u problemen met Brexit-toekomstscenario's of zal het uw tijd wel duren?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Allemaal angstzaaien...Brussel wil niet dat landen de stekker eruit trekken, dus bij alles wat zij doen is de doelstelling de Engelse bevolking zo hard mogelijk treffen voor deze misdaad.
Ik denk dat Engeland er op termijn beter mee af is.

Het Brexit project lijkt op een slecht IT-project, dat gedoemd is te mislukken. De stakeholders zijn het met elkaar oneens of er een Brexit moet komen. De voorstanders van Brexit zijn het onderling nog meer oneens en gunnen elkaar niks. De woordvoerders van de Brexit krijgen geen vertrouwen van hun achterban. Men praat nu al over een langere overgangsperiode (terwijl een deel al weg had willen zijn). Wat het make britain great again gaat worden, dat weet niemand. Het wordt duurder en gaat langer duren. De Schotten willen zich alsnog kunnen afscheiden, als het voor hun slecht uitpakt. De Britten zitten nog niet eens in fase 0 van een project. Dus het kan heel lang duren voordat er break even gespeeld wordt, als dat al gaat gebeuren.
Bedrijven weten ook niet waar ze aan toe zijn, dus moeten ze hun positie veilig stellen, vaak niet wetende wat de goedkoopste oplossing is.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-21T10:12:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.