'Slim' deurslot om pakketjes binnen te laten

slot

Albert Heijn gaat experimenteren met een 'slim' elektronisch slot in combinatie met een even zo slimme deurbel. De proef begint met slechts acht deelnemers, duurt twee maanden en zal vermoedelijk slagen. De grote vraag is: wat gebeurt er als iedereen op zo'n manier toegang tot z'n huis kan geven, wat denkt u?

Het systeem is simpel: er is een elektronisch slot van Nuki en een deurbel van Secufirst. Via een camera kan de klant zien wie er voor de deur staat en de deur opendoen. Dit kan zowel als de klant thuis is of als die zich elders bevindt. Tot zover is het geen probleem. Maar het leven is niet heel erg binair ingericht en de ene voordeur valt makkelijker terug in het slot dan de andere en zo zijn er nog wel wat nadelen te bedenken aan het opendoen van de deur voor een bezorger.

Bent u te goeder trouw? Of ziet u liever toch andere systemen, zoals bezorgboxen naast de deur, bezorging in de achterbak van de op afstand bedienbare auto of iets anders? Hoe denkt u dat we dit soort systemen in de toekomst gaan vormgeven?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hier zijn nog een paar stappen nodig lijkt me. Wat technisch kan is juist wat mensen weerhoudt van meegaan met de fysieke mogelijkheden. Het gevoel van controle is een voorwaarde voor slagen van deze ontwikkeling. Zoals we via smartphones alles weggeven is het in de fysieke wereld nog omgekeerd. Maar de bezorgbox, als we daar een betaalbare en betrouwbare standaard voor krijgen, ja!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-22T07:38:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.