KPN komt met glasvezel: nog nuttig?

Dit artikel delen:

In veel landen kennen mensen een eigen, fysieke internetaansluiting niet eens. Voordeel: minder kabels. Nadeel: de lag kan wel eens hoger zijn dan die van een fysieke aansluiting. Desalniettemin komt KPN met een uitbreiding van zijn glasvezelnetwerk en kan de telecomaanbieder zo tienduizend huishoudens hierop aansluiten. Mosterd na de maaltijd?

Inwoners van het Arnhemse Spijkerkwartier, De Biezen in Dongen, Helvoirt en Noord-Oost Zwolle kunnen een eigen glasvezelaansluiting krijgen in hun woning. Om deze hele operatie uit te voeren, moeten bewoners aangeven of ze een aansluiting in de woning willen en waar die dan het huis binnen moet komen.

Het is natuurlijk fijn om veel hogere internetsnelheden te kunnen behalen dan wat maximaal mogelijk is met de oude koperlijntjes van het bedrijf. Toch kun je je afvragen hoe belangrijk een dergelijk netwerk nog is als er binnenkort 5G uitgerold wordt. Wat denkt u, een te hoge investering of nog lange tijd noodzaak om aan kabels te blijven hangen?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-11T09:26:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.