Firefox toonde advertentie, ook boos?

Dit artikel delen:
Firefox

Met het tonen van een advertentie-die-geen-advertentie zou zijn, haalde Mozilla de woede van gebruikers op zijn hals. Het experiment werd aan 25 procent van de gebruikers getoond en het zou een bedankje zijn voor het gebruik van Firefox. Links- of rechtsom: zonder geld blijft niets bestaan, doneert u wel eens aan een publieke zaak?

Niet alleen Mozilla vraagt gebruikers met regelmaat om donaties, ook Wikipedia en verschillende andere initiatieven doen dat met enige regelmaat. Voor niets gaat de zon tenslotte alleen op. De gewraakte advertentie zou geen advertentie zijn, maar een 'snippet'. De advertentie stuurde ook geen informatie door naar het gelinkte bedrijf, in dit geval Booking, en gebruikers van de link kregen een Amazon-gift-card, ter waarde van twintig dollar, te gebruiken bij een volgende boeking.

Of en hoe Mozilla hier geld voor krijgt, wordt niet duidelijk. Wel is duidelijk dat iedereen ergens af en toe wat centjes nodig heeft om de boodschappen te doen. Doneert u wel eens aan stichtingen als Mozilla of Wikipedia of doen anderen dat wel?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-02T09:43:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.