EU start een bug bounty-programma voor OSS, meedoen?

Dit artikel delen:

Vanuit de Europese Unie is een serie bug bounty-programma's aangekondigd voor verschillende open-sourceprogramma's, zoals VLC Mediaplayer Filezilla, PuTTY en 7-zip en tien andere applicaties. De EU stelt ontdekkers van bugs een financiële genoegdoening in het vooruitzicht.

De bounties worden aangeboden als onderdeel van het Free and Open Source Software Audit-project (FOSSA) dat in 2015 van start ging nadat veiligheidsproblemen in OpenSSL waren ontdekt.

Veiligheidsonderzoekers kunnen bedragen verwachten tussen de 25.000 en 90.000 euro voor het vinden van veiligheidsproblemen. 25.000 euro is beschikbaar voor het vinden van fouten in DSS (Digital Signature Services) en dat loopt op tot 90.000 euro bij problemen in PuTTY. VLC is een aardige middenmoot met 58.000 euro.

Een goede en belangrijke zet van de unie of eigenlijk een beetje vreemd, wat vindt u?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-04T11:58:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.